Oerhollandse kapucijners met stroop, appel en ui

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2022

Een oerhollands gerecht, maar dan net ff wat lekkerder. Goedkoop, voedzaam en vooral erg lekker! Comfortfood in de winter, in een handomdraai klaar. 

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 pot kapucijners in vocht
1 kleine ui of een halve grote ui
1 appel
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels balsamico azijn
stroop
Beetje boter of olie
Zout (liefst grof zeezout) en peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Dit recept is goed voor een gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen of 3 volwassenen. Voor 4 volwassenen zou ik het recept verdubbelen!

Bereidingswijze

Snipper de ui en de appel fijn.
Laat een blokje boter in een pan warm worden en doe hier de ui en appel bij.
Laat dit op een laag vuurtje zacht worden.
Doe na ongeveer 5 minuten de suiker en azijn erbij en schep dit goed om. Laat dit nu nog ongeveer 20 minuten karamelliseren. De uien mogen niet aanbakken! Als dat gebeurd, staat het vuur te hoog.
Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze even kort af onder de kraan.
Voeg wanneer de appel en ui gekaramelliseerd zijn, de kapucijners toe en laat deze nog ongeveer 5 à 10 minuten mee verwarmen zonder deksel op de pan.
Voeg als laatst een paar eetlepels stroop toe en zout of peper naar smaak. Grof zeezout geeft een heerlijk contrast met het zoete van de stroop.

Serveertip

Serveer met verse aardappelpuree en speklapjes! Eet smakelijk!
Neem anders ook een kijkje op mijn pagina voor het maken van lekkere speklapjeskruiden!

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 14-02-2022

Oei dat klinkt heel lekker!! Heb ik meteen een reden om speklapjes te kopen en jouw kruidenmengsel te maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten