Heerlijke Spitskool stamppot
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
We krijgen dit jaar hoogstwaarschijnlijk geen winter, maar maakt niks uit. Gewoon een heerlijke ovenschotel met spitskool (zonder winter)
Ingrediënten 3 personen
SPITSKOOLSTAMPPOT- 1 Spitskool
• 1,5 kg kruimige aardappelen
• peper
• zout
• nootmuskaat
• 1 eetlepel boter + beetje extra
• scheut melk
• 80 gram uitgebakken spek (spekreepjes)
• 60 gram geraspte kaas
•
Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
•
• Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken.
• Kook ze zo'n 20 minuten en giet daarna af.
• Snijd de spitskool met water afspoelen en in reepjes snijden
• Verwijder de hardere kern.
• Verwarm een grote pan met wat boter. Voeg beetje bij beetje de spitskool toe en roerbak tot hij gaart.
• Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
• Voeg de boter en melk toe. Pureer goed.
• Kruid flink met peper, zout en nootmuskaat.
• Roer de spitskool door de aardappelen.
• Doe de stamppot in een ovenschaal.
• De spekjes verdelen bovenop de schotel.
•
• Werk af met de kaas en zet de schotel zo'n 10 minuten in de oven.
Bereidingswijze
Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
•
• Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken.
• Kook ze zo'n 20 minuten en giet daarna af.
• Snijd de spitskool met water afspoelen en in reepjes snijden
• Verwijder de hardere kern.
• Verwarm een grote pan met wat boter. Voeg beetje bij beetje de spitskool toe en roerbak tot hij gaart.
• Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
• Voeg de boter en melk toe. Pureer goed.
• Kruid flink met peper, zout en nootmuskaat.
• Roer de spitskool door de aardappelen.
• Doe de stamppot in een ovenschaal.
• De spekjes verdelen bovenop de schotel.
•
• Werk af met de kaas en zet de schotel zo'n 10 minuten in de oven.