Zuurvlees in rode wijn.

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2022
  • Zuurvlees in rode wijn.

    Zuurvlees in rode wijn.

    Zuurvlees in rode wijn.

  • Zuurvlees in rode wijn.

    Zuurvlees in rode wijn.

    Zuurvlees in rode wijn.

  • Zuurvlees in rode wijn.

    Zuurvlees in rode wijn.

    Zuurvlees in rode wijn.

  • Zuurvlees in rode wijn.

    Zuurvlees in rode wijn.

    Zuurvlees in rode wijn.

  • Zuurvlees in rode wijn.

    Zuurvlees in rode wijn.

    Zuurvlees in rode wijn.

Zo rond het feest van Carnaval vliegen recepten van Limburgs zuurvlees je om de oren. Een typisch gerecht, dat rond deze periode graag hier in het Limburgse gegeten wordt.  In dit stoofgerecht komt het "zuur "van de balsamicoazijn en de rode wijn en is opmerkelijk minder zuur dan bijvoorbeeld  dit  Zoetzure-konijnenstoof-met-winterpeen-en-knolselderij. Dus mocht je niet zo'n "zuurpruim " zijn als ik , dan is dit mals stoofvlees het proberen waard.
 Lekker anders .....maar ......persoonlijk gaan wij ook graag  voor de recepten van zuurvlees, die enkele uurtjes hebben staan marineren in azijn , kruiden en water.

Omdat dit gerecht een heerlijke saus oplevert , smaken gekookte aardappelen hier erg lekker bij evenals gekookte rode kool , zoals deze. Super-lekkere-rode-kool-met-balsamicoazijn-en-appel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram doorregen runderlappen (in blokjes)kamertemperatuur
2 eetlepels bloem
50 gram boter of 50 gram margarine
4 grote uien (gesnipperd)
200 milliliter rode wijn
4 eetlepels rode wijn azijn of 4 eetlepels balsamicoazijn
8 jeneverbessen
8 kruidnagels
4 laurierblaadjes
3 plakken ontbijtkoeken (in blokjes)
2 eetlepels appelstroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Dep het vlees droog en snij het in eetbare blokken. Bestuif het met bloem en werk er peper en zout naar smaak doorheen. Verhit de boter of de margarine en bak het vlees in porties snel rondom bruin. Haal het vlees uit de pan . Smoor in het overgebleven vet ( of voeg nog wat boter toe) de uien op middelhoog vuur in 7 minuten zacht en bruin. Voeg het vlees met het vocht toe aan de uien evenals de rode wijn, balsamicoazijn en alle specerijen.

Breng dit geheel zachtjes aan de kook en stoof het vlees met de uien en de specerijen op zacht vuur met het deksel op de pan 90 minuten. Voeg dan de stroop en de peperkoek toe en laat nog een uurtje pruttelen , totdat de saus donkerbruin en stroperig is. Voeg zo nodig nog wat rode wijn toe als dat nodig mocht zijn.

Bron

Proef het Zuiden met eigen tekst en foto's

Serveertip

De jeneverbessen en de kruidnagels kun je het beste in een stukje koffiefilter binden. Laurierbladeren vind je gemakkelijk terug, maar met de kruidnagels en jeneverbessen is dat praktisch onmogelijk. Soms prik ik de kruidnagels in een stukje ui.

Veel rode wijnen met flink veel body zijn geschikt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten