Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2022
  • Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

  • Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

  • Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

  • Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

  • Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

  • Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

    Kip gehaktballetjes in zoet - pittige sinaasappelsaus

Een overheerlijk Aziatisch gerecht bomvol verrassende smaken. Eens heel iets anders en gemakkelijk om te maken. Ook ideale balletjes om te snacken. 
Ik maakte het kippengehakt zelf door 300 gram kippendijen in de keukenmachine te malen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

VOOR DE BALLETJES

300 gram kipgehakt
½ rode kleine ui heel fijngesnipperd
2 teentjes knoflook geraspt
2 cm verse gember geschild en geraspt
2 theelepels sesamolie
1 theelepel sriracha of naar smaak
flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
paneermeel


VOOR DE ZOET-PITTIGE SINAASAPPELSAUS

sap van 1 pers sinaasappel
3 teentjes knoflook fijngehakt
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel sriracha of naar smaak
3  eetlepels sweet chilisaus of naar smaak
flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
1 flinke theelepel maizena
150 milliliter water

EXTRA

1 bos uitje in schuine ringetjes
1 el vers gesnipperde koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, kom snijplank en mes

Bereidingswijze

Kneed alle ingrediënten voor de kip gehaktballetjes door elkaar en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Laat even opstijven in de koelkast.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar.

Bak de balletjes in een scheut neutrale olie naar keuze op matig vuur rondom goudbruin. Leg de deksel op de pan, draai het vuur lager en laat de balletjes ongeveer 10 minuutjes bakken. Keer de balletjes af en toe.

Kook ondertussen rijst of mie volgens de beschrijving op de verpakking.

Voeg de saus toe aan de balletjes , zet het vuur wat hoger en laat de saus even indikken.

Serveer de kip balletjes met de saus op de rijst , bestrooi met bos ui en /of koriander en een groente of salade naar keuze.


Bron

Familie over de kook eigen tekst en foto's

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten