Chow mein (Eiermie) met kip en bosuin
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk, makkelijk klaar te maken gerecht. Komt bij ons zeker vaker op tafel.
Ingrediënten 1 persoon
Ingrediënten1 eetlepel sojasaus
2 theelepels oestersaus
100 gram kipdijfilets (in reepjes) of
100 gram kipfilets (in reepjes)
75 gram Chinese eiermie
3 eetlepels zonnebloemolie
2 lente-/bosuitjes (in ringen)
2 takjes koriander (fijngehakt)
150 gram oosterse wokgroenten
Bereidingswijze
Bereiden
Meng de sojasaus met de oestersaus en schep de kipfilet erdoor. Bereid de noedels.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de bosui en koriander in circa 5 minuten knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Roerbak de kip met de marinade circa 3 minuten op een hoge stand in het bakvet. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak nog 3 minuten verder. Voeg de noedels toe en warm goed door.
Schep de noedels in een kom en garneer met de knapperige bosui en koriander. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus.
Bron
Boodschappen nr. 2 2022
Serveertip
Bereidingstip
Maak een dubbele portie en eet dit gerecht de volgende dag als koude noedelsalade. Druppel dan eventueel limoensap erover om de salade wat op te frissen.