Verse tagliatelle met wittewijn-tomatensaus en scampi

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2022

Makkelijk , snel en vooral lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g verse tagliatelle
300 g kerstomaatjes
geraspte schil van 1 citroen
4 teentjes knoflook, geperst
handvol basilicumblaadjes
1 el gedroogde oregano
200 ml droge witte wijn
400 g scampi (gepeld en gekuist)
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
-Bak de look in olijfolie even aan.
-Halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe.
-Blus, zodra ze zacht beginnen te worden met de witte wijn. Laat 10 minuten sudderen. Voeg de scampi toe en breng op smaak met de oregano, citroenrasp, peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
-Giet de pasta af en meng onder de tomatensaus en de garnalen.
-Verdeel de pasta over de borden.
- Strooi er de scampi over en werk af met wat basilicum.

Serveer meteen.

Bron

Vtm

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten