Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2022
  • Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

  • Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

  • Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

  • Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

  • Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

  • Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

  • Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

  • Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

  • Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

  • Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

    Spaghetti met romige preisaus en grote garnalen

Een gerecht wat snel op tafel staat als je een hele dag druk bent geweest. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om toch een feestje op je bord te krijgen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 gram spaghetti of andere pasta
- 500 gram (wok)garnalen
- 1 flinke prei
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 ml room
- visbouillon van 1 tablet
- 1 citroen
- Italiaanse kruiden zoals: rozemarijn, tijm, basilicum
- peper, zout
- geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- lenteui om mee te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de pasta volgens de bereidingswijze.
- Fruit de gesnipperde ui en knoflook in een scheutje hete olie en voeg de dungesneden prei toe.
- Voeg peper, zout en de Italiaanse kruiden toe en schep alles door elkaar.
- Doe de bouillon en het citroensap erbij en laat het een beetje inkoken en voeg de room toe.
- Voeg als laatste de garnalen toe en als deze roze geworden zijn doe je de pasta erbij.
- Schep de pasta in een grote schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas, gesnipperde lente ui en een beetje basilicum.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 26-03-2022

Hoi Monsalut, een halve liter valt wel mee op 500 gram spaghetti. Je kunt ook met een kleinere hoeveelheid beginnen als je twijfelt. Mocht het alsnog te nat uitvallen dan moet je de saus een beetje binden. Bedankt voor je reactie en leuk dat je mijn recept bewaard hebt. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Groetjes van Wilmie.

Monsalut avatar
Monsalut 24-03-2022

Hoeveel visbouillon ? Halve liter (lijkt me wat veel)

Monsalut avatar
Monsalut 24-03-2022

Lekker, nemen we mee !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten