Bami met gebakken kalkoenreepjes, spitskool en curry madras
- Chinees, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Kalkoenreepjes zijn lekker licht, dus goed voor de lijn, en worden niet zo gauw droog als kipreepjes. De bami smaakte heerlijk met de licht gebakken spitskool, prei en curry madras. De curry madras heeft een pittige smaak. Als ik die curry gebruik doe ik er meestal geen sambal door want ik vind de curry behoorlijk pittig.
Ingrediënten 2 recipe.people
150 gram mie2 eetlepels zonnebloemolie
200 gram kalkoenreepjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook gesnipperd
2 eetlepels curry madras (Jonnie Boer/Euroma)
200 gram gesneden spitskool
1 dunne prei, in halve ringen
1 kleine rode paprika, in stukjes
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels chilisaus
Paar druppels citroensap
Peper,zout
Benodigdheden
pan voor de miehapjespan
vergiet
Bereidingswijze
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een hapjespan.
Bak hierin de kalkoenreepjes lichtbruin. Kruid de kalkoen met peper en zout.
Haal ze uit de pan en zet apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig.
Voeg de curry hieraan toe en bak plm. 2minuten mee.
Voeg de spitskool en de prei hieraan toe en bak deze plm. 5 tot 6 minuten al omscheppen mee tot beetgaar. Doe de laatste 2 minuten de paprika en de kalkoenreepjes erbij en bak nog even alles goed door. Roer de mie erdoor.
Maak op smaak met de sojasaus, chilisaus, citroensap en peper en zout.
Serveertip
Lekker met een gebakken eitje.