Gehaktballetjes in kokosmelk met peultjes en cashewrijst
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Onze lekkere gehaktballetjes met een Aziatisch tintje
Ingrediënten 4 personen
1/2 KG gehakt varken + kalf300 g kerstomaatjes in tros
250 g peultjes
2 lente-uitjes
1 ui
1 teentje knoflook
250 g Thaise rijst
50 g cashewnoten
4 dl kokosmelk (blik)
3 el olijfolie
1 blokje kippenbouillon
zwarte peper (molen)
zout
Bereidingswijze
- Hak de cashewnoten grof.
- Snipper de ui, het knoflook en 1 lente-uitje fijn.
- Snij het andere lente-uitje in reepjes en hou apart voor de afwerking.
1 Meng het fijngesnipperde lente-uitje onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er balletjes
ter grootte van een pingpongballetje van.
2 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en maak los met
een vork. Meng er de noten onder.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een wokpan en bak de gehakballetjes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan.
4 Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de ui en het knoflook 1 min. Meng er de peultjes onder en overgiet met de kokosmelk. Verkruimel er het bouillonblokje over.
5 Voeg de minitomaatjes en de balletjes toe en laat ± 5 min. op een zacht vuur sudderen. Kruid met peper en zout.
Serveer met de rijst.
Werk af met de reepjes lente-ui.
Bron
colruyt