Gehaktballetjes in kokosmelk met peultjes en cashewrijst

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gehaktballetjes in kokosmelk met peultjes en cashewrijst

    Gehaktballetjes in kokosmelk met peultjes en cashewrijst

    Gehaktballetjes in kokosmelk met peultjes en cashewrijst

Onze lekkere gehaktballetjes met een Aziatisch tintje 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 KG gehakt varken + kalf
300 g kerstomaatjes in tros
250 g peultjes
2 lente-uitjes
1 ui
1 teentje knoflook
250 g Thaise rijst
50 g cashewnoten
4 dl kokosmelk (blik)
3 el olijfolie
1 blokje kippenbouillon
zwarte peper (molen)
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Hak de cashewnoten grof.
- Snipper de ui, het knoflook en 1 lente-uitje fijn.
- Snij het andere lente-uitje in reepjes en hou apart voor de afwerking.

1 Meng het fijngesnipperde lente-uitje onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er balletjes
ter grootte van een pingpongballetje van.
2 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en maak los met
een vork. Meng er de noten onder.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een wokpan en bak de gehakballetjes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan.
4 Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de ui en het knoflook 1 min. Meng er de peultjes onder en overgiet met de kokosmelk. Verkruimel er het bouillonblokje over.
5 Voeg de minitomaatjes en de balletjes toe en laat ± 5 min. op een zacht vuur sudderen. Kruid met peper en zout.


Serveer met de rijst.
Werk af met de reepjes lente-ui.

Bron

colruyt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten