Breekbrood

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2022

Chef-kok Ramon Brugman maakt in deze donkere dagen een lekkere warme soep van geroosterde paprika met zelfgebakken breekbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g bloem
7 g gedroogde gist
10 g suiker
8 g zout
45 g zachte boter
375 ml lauwwarm water
• sesamzaad
maanzaad
• zonnebloempitten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor het breekbrood los je het gist op in het lauwwarme water en voeg dit bij de bloem, suiker, zout en boter. Kneed het in ca. 8 minuten tot een glad deeg. Maak er een bol van en laat het 20 minuten rijzen.

Na het rijzen duw je het deeg plat en verdeel het deeg in 18 stukjes. Bol ze op en haal ze een voor een door een beetje water en dan door de sesam, maanzaad en/of de zonnebloempitten. Leg ze in een rondje op de bakplaat.

Dek de bakplaat af met een vochtige warme theedoek en laat het nog 30 minuten rijzen op een warme plek.

Bak het breekbrood af in ca. 15 minuten op 220 graden.

Bron

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/breekbrood-met-geroosterde-paprika

Serveertip

Eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten