Vietnamese salade

  • Vietnamees, Salade
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-02-2022
  • Vietnamese salade

    Vietnamese salade

    Vietnamese salade

  • Vietnamese salade

    Vietnamese salade

    Vietnamese salade

  • Vietnamese salade

    Vietnamese salade

    Vietnamese salade

  • Vietnamese salade

    Vietnamese salade

    Vietnamese salade

  • Vietnamese salade

    Vietnamese salade

    Vietnamese salade

Een heerlijk fris bijgerecht bij een pittige stoof of ander hoofdgerecht van vlees of vis.
Je kunt met de ingrediënten naar hartenlust variëren, denk daarbij aan radijsjes, (spits)kool, sugarsnaps, taugé, paprika e.d.
Ik maakte het bij mijn Vietnamees-gekruide-runderstoofpot
Maak de salade het liefst al een paar uur van te voren zodat de dressing en de smaakjes goed in kunnen trekken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 1 wortel
- ½ komkommer
- 1 (rode) ui, sjalot en/of lenteui
- enkele takjes koriander
- handvol geroosterde pinda's

Dressing:
- 2el olie
- 1 el limoensap
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- stukje rode peper
- 1 tl rietsuiker (of honing)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
- Snij het pepertje fijn en meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Zet even opzij.
- Rasp de wortel, snij de ui in ringen en de komkommer in plakjes.
- Giet de dressing erover en schep alles goed door elkaar.
- Laat de salade gerust nog een paar uur staan dan kunnen de smaken goed in elkaar trekken.
- Vlak voor het serveren strooi je de pinda's eroverheen en garneer je de salade met enkele takjes koriander.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten