Stamppot ijsbergsla met uitjes, spek, paprika en oude kaas
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 01-02-2022
Halve krop ijsergsla overgebleven en daar moest sneliets mee gebeuren. Smeuïge aardappelpuree gemaakt, gebakken spekjes, uitjes en stukjes paprika en vlak voorhet opdienen smalle reepjes ijsbergsla erdoor gemengd. Echt een succes, het was heerlijk.
Ingrediënten 2 personen
500 gram kruimige aardappelen100 gram crème fraîche
50 gram mager rookspek in blokjes
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 (punt)paprika in blokjes
50 gram geraspte oude kaas
Peper, zout
½ krop ijsbergsla, in smalle reepjes
1 afgestreken eetlepel mosterd
Eventueel nog een scheutje melk
2 hardgekookte eieren in vieren
Benodigdheden
pankoekenpan
aardappelstamper
Bereidingswijze
Kook de aardappels gaar in water met zout.
Zet de aardappels even terug op de warmtebron en laat ze goed droogstomen.
Stamp de aardappelen - samen met de crème fraîche en de mosterd - fijn met een aardappelstamper.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan lichtbruin.
Bak de uisnippers, knoflook en blokjes paprika even mee en roer dit door de gepureerde aardappelen. Is de stamppot te dik roer er dan nog een scheutje melk door.
Roer op het laatst de reepjes ijsbergsla en de geraspte kaas door de aardappelen.
Garneer de stamppot met de hardgekookte eieren.
Serveertip
Ook lekker met rucola of romainesla.
Vegetariërs laten de spekjes weg en vervangen dit door stukjes ei en kleine blokjes pittige kaas.
Laatste reacties
Hoi Petra. neem hem mee, kan ik makkelijk voor 1 pers. maken. Dank je wel. Gr. Joke
Hoi Petra. neem hem mee, kan ik makkelijk voor 1 pers. maken. Dank je wel. Gr. Joke