Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2022
  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

  • Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

    Vietnamees gekruide runderstoofpot

Een heerlijk geurende stoofpot met een Vietnamese twist. Lekker met rijst of mihoen en een salade of andere groente.
Ik heb dit recept uit een van mijn kookboeken gehaald maar ik heb er uiteraard mijn eigen draai aan gegeven.
Lekker met een Vietnamese-salade-

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 1 kilo runderlappen, in blokjes
- 1 stengel sereh (citroengras) héél fijngehakt
- 1 ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 2 cm gemberwortel, fijngehakt
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 2 el vissaus
- 3 el olie
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 500 ml runderbouillon
- 2 el koriander, fijngehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Meng in een kom de sereh, ui, knoflook, rode peper, gember, vissaus, kaneel, kerrie, en vijfkruidenpoeder tot een marinade.
- Voeg de in blokjes gesneden vlees toe en schep het goed door elkaar. Laat dit 30 minuten, op kamertemperatuur, marineren.
- Verhit in een braadpan een scheut olie en roerbak hierin het vlees met marinade ongeveer 3 minuten.
- Doe de tomatenpuree erbij en bak dit 1 minuut mee, voeg de (hete) bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat dit in ongeveer 2 uur zachtjes gaarstoven. Schep het vlees af en toe om en voeg indien nodig wat extra bouillon (of water) toe.
- Breng het gerecht op smaak met peper en zout (indien nodig) schep het in een schaal en strooi er de koriander overheen.
- Lekker met rijst of mihoen en een frisse salade.

Bron

Wereldse stoofpotjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten