Poolse Zuurkool met salami, spekjes en gehakt.
- Pools, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Nadat de spekjes knapperig gebakken zijn en het rundergehakt geruld, gaan verder alle overige ingrediënten met de spekjes en het gehakt in de Römertopf. Voor 45 minuten in het midden van de koude oven, die je dan instelt op 210 graden. Ondertussen kruimige aardappeltjes schillen voor de puree en de puree maken.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram zuurkool uit het vat ( al dan niet afgespoeld en uitgelekt)
300 gram rundergehakt
100 gram gerookte spekreepjes
1 plak salami van 125 gram in blokjes
1 middelgrote ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
125 gram champignons, schoon in plakjes
½ rode paprika in blokjes
2 el tomatenpuree
1 tl karwijzaadjes
1 laurierblad
2 theelepeltjes paprikapoeder
mespunt marjolein
Benodigdheden
snijplank, pan mes RömertopfBereidingswijze
PLAATS DE RÖMERTOPF 30 MINUTEN IN KOUD WATER
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig uit. Laat de spekblokjes op keukenpapier uitlekken . Verwijder eventueel het meeste vet en bak in het overgebleven vet het rundergehakt bruin en rul.
Vermeng vervolgens alle overige ingrediënten goed met elkaar en voeg het gehakt en de spekblokjes toe en leg alles in de vochtige onderschaal. Roer nogmaals goed om, zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Plaats de bovenschaal erop en zet de schotel op het rooster in het midden van een KOUDE oven. Stel de temperatuur in op 210 graden en laat het gerecht in circa 45 minuten gaar stoven.
Verwijder het laurierblad en serveer de Poolse Zuurkoolschotel met een smeuïge aardappelpuree.
Bron
Uit het boekje Römertopf nieuwe stijl. Eigen tekst en foto's