Crêpe met blauwe bessen jam

  • Frans, Ontbijt
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2022

Heb je aankomend weekend tijd voor een lekker ontbijtje? Probeer dan deze crêpe met blauwe bessen jam.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram blauwe bessen
175 gram geleisuiker
2 eieren
250 ml melk
30 gram gesmolten boter
20 gram boter voor het bakken
100 gram bloem
1 el kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snufje zout
Steelpan
Staafmixer
1 schoteltje
2 Meng kommen
Garde
Crêpe pan

Bereidingswijze

Zet een schoteltje in de koelkast
Verwarm de blauwe bessen in een steelpan op laag vuur
Pureer de blauwe bessen met een staafmixer
Voeg als de blauwe bessen glad zijn de geleisuiker toe en meng dit door elkaar
Laat het mengsel ongeveer 10 minuten doorkoken. Blijf de jam wel geregeld doorroeren
Klop de eieren, melk en gesmolten boter met een garde door elkaar
Meng in een aparte kom de bloem en een snufje zout
Maak een kuiltje in de bloem
Voeg al kloppende het eiermengsel toe aan de bloem
Blijf goed door kloppen tot dat het beslag goed is gemengd en geen klontjes meer bevatten
Breng het beslag naar wens op smaak met de kaneel en meng alles goed door elkaar
Laat het beslag minimaal 1 uur rusten
Vet de crêpe pan in met een beetje boter
Giet een beetje beslag in de pan
Draai de pan rond zodat het beslag zich verspreid
Bak de crêpe tot dat de rand krimpt
Keer de crêpe om en laat nog 1 minuut bakken
Serveer de crêpe met de blauwe bessen jam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten