Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2022
  • Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

    Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

    Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

  • Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

    Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

    Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

  • Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

    Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

    Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

  • Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

    Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

    Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

  • Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

    Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

    Super lekkere rode kool met balsamicoazijn en appel.....

Zo lekker en smaakvol. Nog nooit zo'n heerlijke rode kool gegeten. Deze is nu gegarandeerd een topper hier in huize.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
½ rode kool (fijngesneden)
1 ui gesnipperd
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
 1 theelepel karwijzaad
½ liter water
5 eetlepels balsamicoazijn
70 gr bruine basterdsuiker
 1 groentebouillonblokje
 2 appels geschild in blokjes van 1 cm
 allesbinder
1 flinke eetlepel appelstroop
zout en peper naar smaak

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes en pan

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui even aan.
Voeg vervolgens de 2 laurierblaadjes, de 3 kruidnagels en het karwijzaad toe en fruit totdat de ui glazig ziet.

Voeg dan de rode kool, de halve liter water, het groentebouillonblokje, de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe. Roer even alles goed door . Breng het geheel aan de kook. Laat de kool een klein half uurtje met het deksel op de pan op laag vuur pruttelen.

Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in blokjes van circa 1 cm.

Voeg de appelstukjes toe als de kool bijna gaar is en laat dit op het vuur garen , totdat de appel lekker zacht is en er nog 1 ½ cm vocht in de pan zit. Voeg de allesbinder toe, zodat het koolsap kan binden tot een dikke saus. Proef, voeg eventueel peper en zout naar smaak toe en roer als laatste de appelstroop erdoor en ga ervan genieten.

Bron

Lekker tafelen eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten