Masala eieren.
- Indiaas, Bijgerecht
- 10-20 min.
Super simpel en super lekker alternatief voor eieren. Lekker om bij van alles te eten of gewoon zo!
Ingrediënten 1 recipe.people
3 Large Eieren, 2 Theelepels Masala, 1 Theelepel kippenboulion, 1 Theelepel ketchup, Snufje zwarte peper, Snufje knoflook poeder, Snufje uienpoeder en een klein beetje sambal (Het beste is madame jeanette sambal) en een beetje selderij als garnering.Benodigdheden
Wok.Bereidingswijze
Kook de Large eieren 7 minuten in kokent water en laat ze vervolgens schrikken onder een kraan ijskoudwater leg ze vervolgens in een kommetje koud water en laat 5 minuten staan. Verhit hierna een goeie laag olie in een wok en pel vervolgens de eieren. Dep de eieren droog en bak de eieren in de olie aan alle kanten bruin. Wanneer bruin giet een deel van de olie uit de pan en doe een laagje water in de wok. Voeg vervolgens de Masala, Kippenboulion, Uienpoeder, knoflookpoeder, Zwarte peper en Ketchup toe en schep alles goed om tot een egaal sausje, word het klonterig? Voeg meer water toe en laat rustig pruttelen tot de saus een goeie dikte heeft. Garneer met wat selderij, heerlijk bij rijst gerechten maar ook bij aardappelen, eetsmakelijk!