Witlof in bladerdeeg met pittige kaas
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker Hollands hoofdgerecht dat óók heel goed een lunch of tussendoortje kan zijn.
Bereidingswijze
-Oven voorverwarmen op 200 ºC.
-Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken.
-Bladerdeeg laten ontdooien.
-Witlof goed laten uitlekken en droogdeppen.
-Lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper.
-Fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen.
-Bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken.
-Bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken.
-Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen.
Witlofpakketjes met tomatensalade serveren.
Bron
ah