Witlof in bladerdeeg met pittige kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Witlof in bladerdeeg met pittige kaas

    Witlof in bladerdeeg met pittige kaas

    Witlof in bladerdeeg met pittige kaas

Lekker Hollands hoofdgerecht dat óók heel goed een lunch of tussendoortje kan zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
8 struikjes witlof
8 plakjes bladerdeeg
6 zongedroogde tomaten op olie, heel fijngesneden
150 g versgemalen Zaanlander kaas pikant
4 tomaten
4 eetlepels balsamico dressing
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Oven voorverwarmen op 200 ºC.
-Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken.
-Bladerdeeg laten ontdooien.

-Witlof goed laten uitlekken en droogdeppen.
-Lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper.
-Fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen.
-Bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken.
-Bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken.
-Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen.

Witlofpakketjes met tomatensalade serveren.

Bron

ah

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten