Witloof f in Zeeuws spek

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2022
  • Witloof f in Zeeuws spek

    Witloof f in Zeeuws spek

    Witloof f in Zeeuws spek

Lekkere ovenschotel met Zeeuws spek 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g witlof
2 x pakjes Zeeuws spek
50 g boter
50 g bloem
600 ml halfvolle melk
1 zakje oude kaas
1 zak aardappelpuree



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern.
-Kook het lof 5 min. in water met zout.
-Laat uitlekken en omwikkel elk half stronkje met een plakje spek. Leg in de ovenschaal.

-Smelt de boter en voeg in één keer de bloem toe. Laat al roerend ca. 5 min. op laag vuur garen tot het mengsel (de roux) lichtbruin kleurt. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Voeg de kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout en schenk over het lof.
-Verdeel de aardappelpuree over de ingevette ovenschotel. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de puree goudbruin is.

Bron

ah

Serveertip

In plaats van Zeeuws spek kunt u ook rauwe ham (bijv. Coburger) om het witlof wikkelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten