witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-01-2022
Witlof in achterham en belegen kaas met mosterd-aardappelpuree, heerlijk. En: de oven doet het werk!
Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappelen6 stronken witlof
2 el grove Zaanse mosterd
25 g ongezouten roomboter
200 ml halfvolle melk
12 plakken Goudse belegen kaas 48+
12 plakken achterham
Benodigdheden
ovenschaal (20 x 30)pureestamper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
-Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook ze 3 min. in een grote pan in water. Giet af en laat uitlekken.
-Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout toe.
-Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin.
-Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Bron
ah
Serveertip
Bewaartip :
Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf bak je de schotel ca. 25 min. af in de oven.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties