witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2022
  • witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree

    Witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree

    Witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree

Witlof in achterham en belegen kaas met mosterd-aardappelpuree, heerlijk. En: de oven doet het werk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappelen
6 stronken witlof
2 el grove Zaanse mosterd
25 g ongezouten roomboter
200 ml halfvolle melk
12 plakken Goudse belegen kaas 48+
12 plakken achterham



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal (20 x 30)

pureestamper

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
-Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook ze 3 min. in een grote pan in water. Giet af en laat uitlekken.
-Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout toe.
-Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin.
-Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Bron

ah

Serveertip

Bewaartip :

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf bak je de schotel ca. 25 min. af in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten