Spicy pad thai met kip en witloof

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2022
  • Spicy pad thai met kip en witloof

    Spicy pad thai met kip en witloof

    Spicy pad thai met kip en witloof

Een klassieker uit de Thaise keuken met een witloof twist van bij ons.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 rode chilipeper
3 stronken witloof
1 rode paprika
600 g kipfilet
1 el limoenzeste
1 limoen (sap)
300 g noedels
2 el vissaus
2 el sojasaus
2 el tamarindepasta
1 el bruine suiker
2 eieren
40 g pindanoten
arachideolie
peper
zout
peterselie (Optional)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel en snijd de ui in reepjes.
-Pel en plet de knoflook.
-Ontpit de chilipeper en hak fijn.
-Verwijder de harde kern van het witloof en snijd alles in reepjes. Ontpit de paprika en snijd in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
-Kook de noedels beetgaar, giet af en laat uitlekken.
-Verhit wat arachideolie roerbak de kipblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en voeg opnieuw wat arachideolie toe.
-Roerbak de ui, knoflook, chilipeper, paprika en witloof op een hoog vuur.
-Voeg de vissaus, sojasaus, tamarindepasta, bruine suiker, limoenzeste en het sap van de limoen toe. Roerbak nog 1 minuut.
-Voeg de eieren, noedels en kipblokjes toe en laat opnieuw 1 minuut bakken.
-Verdeel over de borden en werk af met gehakte pindanoten en optioneel een plukje peterselie of koriander.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten