Curry met pulled chicken ( kip ), peultjes en paprika

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Curry met pulled chicken ( kip ), peultjes en paprika

    Curry met pulled chicken ( kip ), peultjes en paprika

    Curry met pulled chicken ( kip ), peultjes en paprika

Een heerlijke kruidige curry van pulled chicken (gekookte kippendijtjes), knapperige peultjes, paprika en kokosmelk. Lekker smullen met rijst of mie.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram kippendijfilet
1 kippenbouillontablet
1 à 1 ½ eetlepel groene curry (Jonnie Boer, Euroma)
2 eetlepels zonnebloemolie
1 flink sjalotje, gesnipperd
200 gram peultjes, grote peultjes gehalveerd
½ rode paprika, in stukjes
200 ml kokosmelk
3 eetlepels sojasaus (Kikkoman)
2 eetlepels chilisaus (milde)
Peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan
pan voor de kip

Bereidingswijze

Kook de kipdijfilets plm.10 minuten in water met een bouillontablet.
Haal de kipdijfilets uit de pan, leg ze op een bord of op een plank. Laat ze een beetje afkoelen. Maak er met twee vorken pulled chicken van.

Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de sjalot snippers glazig.
Voeg de groene curry hieraan toe en bak even mee tot het gaat geuren.
Voeg de kokosmelk hieraan toe en breng aan de kook. Voeg de peultjes hieraan toe.
Zet je warmtebron wat lager en laat de peultjes in plm. 6 tot 7 minuten beetgaar worden. De peultjes moeten knapperig blijven.
Voeg de stukjes paprika en de pulled chicken (kip) hieraan toe.
Maak op smaak met de sojasaus, chilisaus en eventueel peper en zout.
Serveer met rijst.

Serveertip

Lekker met rijst of mie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten