Curry met pulled chicken ( kip ), peultjes en paprika
- Thais, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een heerlijke kruidige curry van pulled chicken (gekookte kippendijtjes), knapperige peultjes, paprika en kokosmelk. Lekker smullen met rijst of mie.
Ingrediënten 2 personen
250 gram kippendijfilet1 kippenbouillontablet
1 à 1 ½ eetlepel groene curry (Jonnie Boer, Euroma)
2 eetlepels zonnebloemolie
1 flink sjalotje, gesnipperd
200 gram peultjes, grote peultjes gehalveerd
½ rode paprika, in stukjes
200 ml kokosmelk
3 eetlepels sojasaus (Kikkoman)
2 eetlepels chilisaus (milde)
Peper, zout
Benodigdheden
hapjespanpan voor de kip
Bereidingswijze
Kook de kipdijfilets plm.10 minuten in water met een bouillontablet.
Haal de kipdijfilets uit de pan, leg ze op een bord of op een plank. Laat ze een beetje afkoelen. Maak er met twee vorken pulled chicken van.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de sjalot snippers glazig.
Voeg de groene curry hieraan toe en bak even mee tot het gaat geuren.
Voeg de kokosmelk hieraan toe en breng aan de kook. Voeg de peultjes hieraan toe.
Zet je warmtebron wat lager en laat de peultjes in plm. 6 tot 7 minuten beetgaar worden. De peultjes moeten knapperig blijven.
Voeg de stukjes paprika en de pulled chicken (kip) hieraan toe.
Maak op smaak met de sojasaus, chilisaus en eventueel peper en zout.
Serveer met rijst.
Serveertip
Lekker met rijst of mie.