Indiase linzensoep
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-01-2022
Lekkere vegetarische soep.
Lekker met knoflook koriander naanbrood
Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden:200 gram rode linzen
1 cm gember, geschild
1 teen knoflook, gepeld
ui, gepeld .
1tl garam masala
1 tl kurkuma
½ tl komijnzaad.
½ rode peper
½ venkel
1 kleine zoete aardappel
1 winterwortel.
3 tomaten
1 bouillonblokje
400 ml kokosmelk
olijfolie
2 takjes koriander
2 takjes peterselie
peper en zout
water
Benodigdheden
SoeppanStaafmixer
Mes
Bereidingswijze
Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Schil de winterwortel en de zoete aardappel. Verwijder het harde middenstuk en de uiteinden van de venkel. Snijd de groenten en de tomaat in kleine stukjes. Rasp de gember fijn.
Doe een scheut olijfolie in de soeppan en bak hierin kort de ui en knoflook.
-Zet de temperatuur laag. Voeg de garam masala, kurkuma, komijnzaad en gember toe aan het ui/knoflook mengsel, zet de temperatuur weer hoog en bak kort mee.
-Bak de fijngesneden groenten 2 minuten mee. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook
Spoel de linzen af in een vergiet en voeg deze toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd de koriander en peterselie fijn en voeg deze samen met de kokosmelk toe.
Pureer met een staafmixer de soep tot een gebonden geheel. Voeg zout en peper naar smaak toe
Bron
Op verpakking vd rode linzen
Serveertip
Bestrooi met geroosterde kokos
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties