Nasi goreng van bloemkoolrijst met gevolgtereepjes en krokante cashews

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2022
  • Nasi goreng van bloemkoolrijst met gevolgtereepjes en krokante cashews

    Nasi goreng van bloemkoolrijst met gevolgtereepjes en krokante cashews

    Nasi goreng van bloemkoolrijst met gevolgtereepjes en krokante cashews

Makkelijk en lekker wok gerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g wokreepjes gevogelte (diepvries)
800 g bloemkoolrijst diepvries
600 g wokgroenten (diepvries)
1 bosje lente-uitjes
2 eieren
4 el geroosterde en gezouten cashewnoten
4 el woksaus Mild Curry
4 el sojasaus
3 el arachideolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Laat de gevogeltereepjes volledig ontdooien.
- Laat de wokgroenten oppervlakkig ontdooien.
- Hak de cashewnoten grof.
- Snipper de lente-uitjes fijn (hou het groen apart voor de afwerking).
- Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

Bereiding (20 min.)

1 Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok of een pan met dikke bodem. Voeg de wokreepjes toe en bak 4 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
2 Verhit 2 eetl. arachideolie in dezelfde wok of pan. Stoof het wit van de lente-uitjes en de diepgevroren bloemkoolrijst 2 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 à 8 min. op een hoog vuur. Blus met de sojasaus.
3 Meng de losgeklopte eieren onder de groenten en roerbak nog 5 min.
Afwerking

Schep de gewokte groenten in de borden en werk af met de woksaus, het groen van de lente-uitjes en de cashewnoten.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten