Scampibrochettes met noedels in pikante citrussaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2022
  • Scampibrochettes met noedels in pikante citrussaus

    Scampibrochettes met noedels in pikante citrussaus

    Scampibrochettes met noedels in pikante citrussaus

Makkelijk en super lekker deze scampibrochettes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 KG grote, ongepelde rauwe scampi's (diepvries) ( 6 stuks per persoon )
250 g sojascheuten
4 wortelen
1/2 plantje bieslook (vers)
1 ui
200 g nestnoedels
4 el olijfolie
2 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
1 tl basilicum (gedroogd)

Voor de saus:
1 roze pompelmoezen enkel het sap
1 limoenen enkel het sap
3 cm gember
1 el geroosterd sesamzaad of gehakte cashewnoten
2 tl wasabipasta
1 el suiker
zwarte peper (molen)
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
8 brochettestokjes van ± 20 cm lang

Bereidingswijze

Voorbereiding : (10 min. + 1 u. marineren)
- Pel de diepgevroren tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
- Meng de olijfolie, de sojasaus en het basilicum in een kom. Doe er de gepelde tijgergarnalen bij en laat 1 u. marineren. Schep tussendoor om.
- Schil intussen de gember en snipper heel fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de saus.
- Snij de ui in halve ringen.
- Snij de wortelen in heel dunne, schuine plakjes.
- Hak het bieslook fijn.
- Prik telkens 3 scampi's op 8 brochettestokjes van ± 20 cm lang. Leg opnieuw in de marinade.

Bereiding (15 min.)

-Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
-Verhit intussen de zonnebloemolie in een wok.
-Roerbak de ui 1 min. Voeg de wortelplakjes toe en schep om. Roerbak ± 4 min. tot de wortelen beetgaar zijn.
-Voeg de sojascheuten toe en giet er de saus bij. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Laat 2 min. sudderen.
-Meng er ten slotte de noedels onder en laat goed opwarmen. Voeg het fijngehakte bieslook toe en kruid naar smaak met peper en zout.
-Haal ondertussen de scampibrochettes uit de marinade en laat even uitlekken. Leg op een hete grill of in een pan en bak 3 min. aan elke kant.


Verdeel de noedels over diepe borden en schik er telkens 2 brochettes diagonaal op.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten