Oostenrijkse knoflooksoep

  • Oostenrijks, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2022

Voor de knoflookliefhebbers!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
40 gr roomboter
30 gr bloem
50 gr ui gesnipperd
750 ml warme bouillon
250 ml creme fraiche
3 bollen knoflook gepoft
1 tl peterselie
1/4 tl zout
1/4 tl peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank, staafmixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160 graden. Snijdt het bovenste puntje van de knoflook bollen en leg op de bakplaat bedekt met bakpapier. De knoflook pof je in 40 minuutjes gaar. Haal ze uit de oven, laat ze even afkoelen. Met een mes wip je de knoflook uit de schil.

Smelt de roomboter in de pan. Fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg de bloem toe en roer deze 1 minuut goed door.
Knoflook erbij doen en nog 1 minuut meebakken. Dan de warme bouillon erbij en 10 minuten op laag vuur laten pruttelen.
Nu mag het vuur uit. Maak met de staafmixer een glad geheel.
Nu de helft van de creme fraiche erbij doen samen met peterselie, zout en peper. Roer goed door.

Schep het in een soepkom en leg in het midden een dotje creme fraiche.

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten