Gebakken spruitjes met cranberry's en noten
- Vegetarisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Een beetje van Jumbo en een beetje van mezelf. Ik dacht in eerst instantie dat ik mezelf aan het recept ging houden maar op het laatste moment kwam ik de pot geroosterde pecannoten tegen en ik kon het niet laten om die er nog wat overheen te strooien. Ook de hoeveelheid van de spruiten klopte niet dus heb ik het recept toch maar aangepast.
TIP: Ik heb de volgende dag de overgebleven spruitjes in een ovenschaal gedaan, de overgebleven beenham er in reepjes overheen verdeeld, er wat geraspte kaas overheen gestrooid en zo in de oven opgewarmd. Dit "no waste" idee is trouwens niet alleen erg lekker voor deze spruitjes maar ook om vele andere "kliekjes" op te pimpen.
Ingrediënten 4 personen
- 750 gram spruitjes
- 2 rode uien
- 4 el gedroogde cranberry's
- klont boter
- peper, zout en nootmuskaat
- handvol geroosterde pecannoten (walnoten of hazelnoten is ook prima)
Bereidingswijze
- Verhit een klont boter in een koekenpan en fruit de gesnipperde uien ongeveer 5 min. Voeg de gehalveerde spruiten toe en bak ze 5 min. mee.
- Voeg de cranberry's en een flinke plens water toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Stoof de spruitjes in ca. 20 min. gaar of tot al het vocht verdampt is.
- Strooi vlak voor het serveren een handvol geroosterde (pecan) noten over de spruitjes.
Bron
JUMBO/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Serveertip
Wij hadden er een beenhammetje en pommes duchesse bij.