Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

    Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

    Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

  • Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

    Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

    Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

  • Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

    Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

    Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

Dit gemarineerd gerechtje oogt luxe, is heel eenvoudig te maken en smaakt ontzettend goed. Wel even rekening houden met marinadetijd. Doe dat alvast in de ochtenduren. Hoe langer in de marinade, des te smaakvoller. Gebruik het bij het diner, of snij het haasje in blokjes en serveer het als  smakelijk borrelhapje.  Ik serveerde het als hoofdgerecht met ovenfrietjes en Gezonde-gemengde-groente-uit-de-wok-met
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 varkenshaas van ca. 300 gram



VOOR DE MARINADE


2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
2eetlepels honing ( + 1 extra) ( Ik had agave siroop)
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel gemberpoeder
1 eetlepel sesamzaadjes
1 bosuitje voor garnering

VOOR DE GARNERING

1 bosuitje in schuine ringetjes gesneden.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, schaal, ovenschaal

Bereidingswijze

Maak de marinade en leg er de varkenshaas in. Dek de schaal af en zet voor enkele uren koel.


Haal het haasje een half uurtje voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Laat de marinade uitdruipen , maar vang de marinade wel op.
Leg het haasje in een dun ingewreven ovenschaaltje , verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal circa 25 minuten in de oven. Keer het haasje halverwege de baktijd om. Wrijf het haasje de laatste paar minuten in met de laatste eetlepel honing.

Kook ondertussen de marinade zachtjes, zodat deze kan indikken tot een dik stroperige saus. Neem het haasje uit de ovenschaal. Snij de haas in plakjes. Schenk de saus over het haasje en garneer het met de schuin gesneden bosui ringetjes.

Bron

Lovemyfood.nl eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten