Veldsla met druiven, walnoten, blauwe kaas en lekkere honingmosterd-dressing
- Nederlands, Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 23-01-2022
In de supermarkt stuitte ik op een stukje blauwe kaas uit Nederland. Thuis direct geproefd. Heerlijke zachte smaak. Samen met de veldsla, druiven, walnoten en de lekkere honing-mosterddressing ontstond een heerlijke salade.
Ingrediënten 4 personen
75 gram veldsla, gewassenPlm. 50 gram walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
Trosje druiven, zonder pit, gehalveerd
75 gram Nederlandse blauwe kaas, in blokjes
Dressing:
1 eetlepel (sherry)-azijn
1 eetlepel walnootolie
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels pittige mosterd
Peper, zout
1 sjalotje, gesnipperd
½ theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel vloeibare honing
Benodigdheden
Schaal voor de slakommetje voor de dressing
koekenpan voor de walnoten
Bereidingswijze
Klop een dressing van bovengenoemde ingrediënten, genoemd onder “dressing”.
Meng de veldsla met de geroosterde walnoten, gehalveerde druiven en blauwe kaas.
Meng de dressing kort voor het opdienen door de salade.
Serveertip
Ook lekker met een andere blauwe kaas, maar dan verandert de smaak natuurlijk.
In plaats van druiven smaken blauwe bessen ook heel goed in deze salade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties