Veldsla met druiven, walnoten, blauwe kaas en lekkere honingmosterd-dressing

  • Nederlands, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Veldsla met druiven, walnoten, blauwe kaas en lekkere honingmosterd-dressing

    Veldsla met druiven, walnoten, blauwe kaas en lekkere honingmosterd-dressing

    Veldsla met druiven, walnoten, blauwe kaas en lekkere honingmosterd-dressing

In de supermarkt stuitte ik op een stukje blauwe kaas uit Nederland. Thuis direct geproefd. Heerlijke zachte smaak. Samen met de veldsla, druiven, walnoten en de lekkere honing-mosterddressing ontstond een heerlijke salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gram veldsla, gewassen
Plm. 50 gram walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
Trosje druiven, zonder pit, gehalveerd
75 gram Nederlandse blauwe kaas, in blokjes

Dressing:
1 eetlepel (sherry)-azijn
1 eetlepel walnootolie
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels pittige mosterd
Peper, zout
1 sjalotje, gesnipperd
½ theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel vloeibare honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal voor de sla
kommetje voor de dressing
koekenpan voor de walnoten

Bereidingswijze

Klop een dressing van bovengenoemde ingrediënten, genoemd onder “dressing”.
Meng de veldsla met de geroosterde walnoten, gehalveerde druiven en blauwe kaas.
Meng de dressing kort voor het opdienen door de salade.

Serveertip

Ook lekker met een andere blauwe kaas, maar dan verandert de smaak natuurlijk.
In plaats van druiven smaken blauwe bessen ook heel goed in deze salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten