Rundvleesgoulash met port en balsamico

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Rundvleesgoulash met port en balsamico

    Rundvleesgoulash met port en balsamico

    Rundvleesgoulash met port en balsamico

Een goulash zonder verse paprika en tomaten (wel tomatenpuree).
Ook worden in dit recept de uien niet meegebakken en komt er geen knoflook in.
Een totaal andere goulash dan ik gewend ben, maar ongelooflijk lekker.
Je kunt deze goulash ook maken in de slowcooker. Laat het vlees dan gaar worden in plm.6 uur op low.
Ik las dit recept op : https://www.fleischglueck.de/magazin/bestes-gulasch-rezept/
Ik heb dit aangepast aan mijn eigen smaak en mijn eigen bereidingswijze gevolgd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram rundvlees in grove stukken gesneden (ik had riblap)
3 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels (room)boter
200 gram winterpeen in kleine blokjes
200 gram knolselderij in kleine blokjes
1 flinke eetlepel tomatenpuree
250 ml rode port
300 ml runderfond
200 gram ui, gesnipperd
1afgestreken eetlepel paprikapoeder mild
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde tijm
Zout, peper
1 laurierblaadje
1 eetlepel donkere balsamicoazijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote hapjespan of braadpan met deksel

Bereidingswijze

Olie verhitten in een hapjespan of braadpan met deksel.
Vlees hierin rondom op hoge warmtebron snel bruin braden, kruiden met peper en zout, en uit de pan nemen en apart zetten.
In het overgebleven vet de wortel en de knolselderij sterk aanbraden (mag wat bruin worden). Bak het laurierblad en het tomatenpuree ook even mee.
Voeg de boter hieraan toe. Laat smelten. Voeg nu steeds wat port hieraan toe. Laat de port inkoken en voeg dan weer port toe.Net zolang tot de port op is.
Voeg dan de uisnippers eraan toe. Goed doorroeren.
Doe het vlees terug in de pan. Voeg de runderfond toe, samen met de paprikapoeders en de gedroogde tijm.
Breng aan de kook. Laat dan alles op een hele lage warmtebron in 2 ½ tot 3 uur gaar worden. Langer mag ook.
Maak de goulash op smaak met de balsamicoazijn.

Serveertip

Voor liefhebbers kun je wat crème fraîche door de goulash roeren.
Vind je de goulash te dun? Bind de goulash dan met wat maïzena, aangelengd met koud water.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten