Garnalen Saganaki
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Saganaki betekent gewoon de bereidingswijze, een saganaki pan. Maar je kunt het gerecht ook gewoon in een normale koekenpan bereiden.
Ingrediënten 4 recipe.people
450 gram grote garnalenscheutje ouzo
1 blik tomatenblokjes
1 rode ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl paprikapoeder
1 el peterselie
100 gram feta
peper en zout
verse peterselie
citroen
Bereidingswijze
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, dep intussen de garnalen goed droog.
Breng de garnalen op smaak met peper en zout en bak op halfhoog vuur totdat ze gaar zijn.
Voeg een scheut ouzo toe aan de pan en flambeer de garnalen.
Haal de garnalen uit de pan en zet opzij.
Fruit in nog een beetje olie de ui, knoflook en paprika aan. Voeg de paprikapoeder en peterselie toe. Wanneer de ui glazig is voeg je de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen.
Voeg vervolgens de garnalen weer aan de pan toe en dien op, zodra de garnalen heet zijn, met verse peterselie, feta en citroen
Bron
claudnine