Pindakaas-Banaan cupcake

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Pindakaas-Banaan cupcake

    Pindakaas-Banaan cupcake

    Pindakaas-Banaan cupcake

Een heerlijke verrassende cupcake om de week mee te beginnen.
De cupcakes zijn makkelijk te maken samen met de kleine chefs.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
150 gram boter op kamertemperatuur
150 gram fijne kristal suiker
3 eieren 150 gram zelfrijzend bakmeel
3 bananen + 15 plakken banaan voor de topping
80 gram pindakaas + 150 gram voor de topping
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffinbakvorm
12 papieren cupcake vormpjes
Keukenmachine
Spatel

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden
Plaats de papieren cupcake vormpjes in de muffinbakvorm
Mix de suiker en boter in de keukenmachine
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix alles tot een luchtig mengsel
Spatel de zelfrijzend bakmeel door het mengsel tot een glad beslag
Snijd de bananen in kleine stukjes
Voeg de bananen en pindakaas toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar
Vul de papieren cupcake vormpjes voor ¾ met het beslag
Bak de cupcake in ongeveer 20 tot 30 minuten gaar en goudbruin
Laat de cupcake goed afkoelen voor dat je ze gaat serveren
Verdeel de pindakaas als toefje over de cupcake
Plaats de plakjes banaan op de toefjes pindakaas

Serveertip

Prik met een saté prikker in het midden van de cupcake, als de saté prikker schoon uit de cupcake komt dan is de cupcake gaar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten