De lekkerste puttanesca saus!

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2022

De groenten in de saus heb ik van te voren geroosterd, waardoor de smaken er extra uitspringen. De bereidingstijd is hierdoor langer, maar dat is het dubbel en dwars waard!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gr kleine trostomaatjes, heel laten
1 stengel bleekselderij, draden verwijderd
1/2 gele paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd
1/2 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd
1ui, geschild en in kwarten
1 flinke teen knoflook, heel laten
1 flinke spaanse peper, heel laten
Ca 10 zwarte olijven in stukjes
1 koffielepel kappertjes
1 blikje tonijn in olijfolie
2 ansjovisjes uit blik
Koffielepel tomatenpuree
Olijfolie
Pasta naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender
Oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven op ca 180-200 gr, afhankelijk van je oven. Doe wat olijfolie in een braadslee en leg hierin de tomaatjes, stukken paprika, ui, bleekselderij, de hele teen knoflook (ongeschild) en de spaanse peper. Hussel zodat de groenten bedekt zijn met laagje olie. Plaats in de oven voor ca 20 min. Daarna groenten omkeren en nog ca 10-20 min roosteren. Haal uit de oven en snijd ui, paprika en bleekselderij klein. Tomaten, peper (steeltje verwijderd), ansjovisjes en knoflook (nu zonder schil) in blender pureren
Verwarm koekenpan en zet de tonijn met de olie uit het blikje kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even ontzuren. Dan het geblenderde tomatenmengsel toevoegen. Laat ca 10-15 min pruttelen. Op het laatst de olijfstukjes en kappertjes toevoegen. Roer de gekookte gare pasta door de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten