Wild zwijnstoverij
- Regionaal, Streekgerecht
- > 120 min.
Een heerlijke wild zwijnstoverij aten wij toen we na een stevige winterse wandeling (toen het nog kon) aanschoven bij boscafé/berghut "t Hijgend Hert" in Vijlen.
Met als basis de ingrediënten die op de menukaart stonden en met de aanvulling van mijn eigen creativiteit is deze heerlijke stoofpot ontstaan.
TIP: Je kunt hier niet enkel wildzwijnpoulet voor gebruiken maar ook gemengd wild.
Ingrediënten 4 personen
- 600 gram wild zwijnspoulet- 1 blaadje laurier
- 2 kruidnagels
- 3 (geplette) jeneverbessen
- takje tijm
- ½ tl piment
- peper en zout
- 1 ui
- 1 flesje Bruin Bier (Hert)
- 1 scheutje rode port
- 1 el dragon azijn
- 400 ml wildfond/bouillon (of runderbouillon)
- 50 gram (gewelde) rozijnen
- 1 el mosterd
- olie, boter
- voor de garnering; geschaafde amandelen en lente ui
Bereidingswijze
- Verwarm olie en boter in een braadpan en doe de poulet erin. Strooi peper en zout erover en voeg de kruiden toe, bak de poulet rondom bruin.
- Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze enkele minuutjes meestoven.
- Doe het bier, port en azijn erbij en laat dit aan de kook komen.
- Voeg dan de (hete) bouillon toe en laat het geheel op een klein pitje ongeveer 1 ½ tot 2 uur zachtjes gaar stoven.
- Een kwartiertje voor het einde voeg je de rozijnen en de mosterd toe en schep dit alles goed door elkaar. Indien nodig de saus nog even een beetje binden.
- Serveer de stoverij in kleine pannetjes of schaaltjes en strooi er een beetje geschaafde amandelen overheen.
- Je kunt er ook nog een beetje lente ui overheen strooien.
Serveertip
Lekker met zelfgemaakte frieten en appelmoes of aardappelkroketjes en rode kool