Wild zwijnstoverij

  • Regionaal, Streekgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

  • Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

  • Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

  • Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

  • Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

  • Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

  • Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

  • Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

  • Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

  • Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

    Wild zwijnstoverij

Een heerlijke wild zwijnstoverij aten wij toen we na een stevige winterse wandeling (toen het nog kon) aanschoven bij boscafé/berghut "t Hijgend Hert" in Vijlen.
Met als basis de ingrediënten die op de menukaart stonden en met de aanvulling van mijn eigen creativiteit is deze heerlijke stoofpot ontstaan.

TIP: Je kunt hier niet enkel wildzwijnpoulet voor gebruiken maar ook gemengd wild.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 600 gram wild zwijnspoulet
- 1 blaadje laurier
- 2 kruidnagels
- 3 (geplette) jeneverbessen
- takje tijm
- ½ tl piment
- peper en zout
- 1 ui
- 1 flesje Bruin Bier (Hert)
- 1 scheutje rode port
- 1 el dragon azijn
- 400 ml wildfond/bouillon (of runderbouillon)
- 50 gram (gewelde) rozijnen
- 1 el mosterd
- olie, boter
- voor de garnering; geschaafde amandelen en lente ui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm olie en boter in een braadpan en doe de poulet erin. Strooi peper en zout erover en voeg de kruiden toe, bak de poulet rondom bruin.
- Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze enkele minuutjes meestoven.
- Doe het bier, port en azijn erbij en laat dit aan de kook komen.
- Voeg dan de (hete) bouillon toe en laat het geheel op een klein pitje ongeveer 1 ½ tot 2 uur zachtjes gaar stoven.
- Een kwartiertje voor het einde voeg je de rozijnen en de mosterd toe en schep dit alles goed door elkaar. Indien nodig de saus nog even een beetje binden.
- Serveer de stoverij in kleine pannetjes of schaaltjes en strooi er een beetje geschaafde amandelen overheen.
- Je kunt er ook nog een beetje lente ui overheen strooien.

Serveertip

Lekker met zelfgemaakte frieten en appelmoes of aardappelkroketjes en rode kool

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten