Banchan : KOREAANSE SPINAZIESALADE ''SIGEUMCHI NAMUL'' (시금치나물)
- Koreaans, Bijgerecht
- 10-20 min.
Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!
Bereidingswijze
-Vul een pan met water en breng het aan de kook met 1 eetlepel zeezout. Als het water kookt, voeg de po choi toe, blancheer ze gedurende 1 à 2 minuten tot ze beetgaar zijn. Spoel ze goed af met koud water en knijp voorzichtig het overige water eruit. Snijd ze in stukken van 5 cm en zet ze opzij voor later gebruik.
-Meng het knoflook, de lente-uien, de sojasaus en de sesamolie in een kom. Voeg de saus toe aan de po choi en meng alles goed door elkaar. Besprenkel de groente met de geroosterde sesamzaden.
Bron
amazing oriental