Banchan : KOREAANSE RETTICHSALADE ''MUSAENGCHAE'' (무생채)

  • Koreaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Banchan :  KOREAANSE RETTICHSALADE 
''MUSAENGCHAE'' (무생채)

    Banchan : KOREAANSE RETTICHSALADE ''MUSAENGCHAE'' (무생채)

    Banchan : KOREAANSE RETTICHSALADE ''MUSAENGCHAE'' (무생채)

Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500g rettich (snijd ze in fijne reepjes)*
2-3 el (Wang) Koreaanse rode peperpoeder*
1 tl grof zeezout*
2 lente-uien (snijd ze in fijne ringen)*
2-3 tl fijngesneden knoflook*
1½ tl vissaus*
1 tl geroosterde sesamzaden*
½ tl suiker (naar smaak toevoegen)*
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Was en schil de rettich.
-Snijd ze eerst in plakken van 2 cm en vervolgens in blokken.
-Bestrooi de rettich met 1 theelepel grof zeezout, schep ze even om en zet ze opzij gedurende 20 à 30 minuten.
-Knijp het overtollige water uit de rettich.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles door elkaar. Zet ze eerst even in de koelkast alvorens je ze serveert.

Bron

amazing Oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten