BANCHAN : KOREAANSE TAUGÉSALADE ''SUKJU NAMUL MUCHIM'' (숙주나물 무침)

  • Koreaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • BANCHAN  :  KOREAANSE TAUGÉSALADE 
''SUKJU NAMUL MUCHIM'' (숙주나물 무침)

    BANCHAN : KOREAANSE TAUGÉSALADE ''SUKJU NAMUL MUCHIM'' (숙주나물 무침)

    BANCHAN : KOREAANSE TAUGÉSALADE ''SUKJU NAMUL MUCHIM'' (숙주나물 무침)

Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350g taugé*
1 tl grof zeezout*
1 lente-ui (fijngesneden)*
1 tl knoflook (fijngesneden)*
1 tl geroosterde sesamzaden*
1 el sesamolie*
½ tl grof zeezout (naar smaak toevoegen)*
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Vul een pan met water en breng het aan de kook met 1 eetlepel grof zeezout.
-Als het water kookt, voeg de taugé toe, blancheer het gedurende 1 tot 2 minuten tot het beetgaar is.
-Doe het vervolgens in een kom met ijskoud water voor het behouden van de knapperigheid.
-Laat de taugé goed uitlekken.
-Doe de taugé in een kom en vermeng het vervolgens met het knoflook, de lente- ui, de geroosterde sesamzaden en de sesamolie.

Bron

amazing Oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten