KOREAANSE KOMKOMMERSALADE ''OI MUCHIM'' (오이무침)

  • Koreaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • KOREAANSE KOMKOMMERSALADE 
''OI MUCHIM'' (오이무침)

    KOREAANSE KOMKOMMERSALADE ''OI MUCHIM'' (오이무침)

    KOREAANSE KOMKOMMERSALADE ''OI MUCHIM'' (오이무침)

Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

2 komkommers (snijd ze in dunne schijfjes)*
2 tl grof zeezout*
1½ el (Wang) Koreaanse rode peperpoeder*
1 tl rijstazijn*
1 tl geroosterde sesamzaden*
1 teentje knoflook (fijngesneden)*
1 tl sesamolie*
1 el suiker*
Voor extra pittigheid voeg 1 el gojuchang toe*

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Bestrooi de schijfjes komkommers met 2 theelepels zout, schep ze even om en zet ze opzij gedurende 20 à 30 minuten.
-Dep de schijfjes droog met keukenpapier.
-Mix de rode pepervlokken, de rijstazijn, de sesamzaden, het knoflook, de sesamolie en de suiker in een kom.
-Voeg vervolgens de komkommers erbij.
-Zet ze eerst even in de koelkast alvorens je ze serveert.

Bron

amazing Oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten