KOREAANSE KOMKOMMERSALADE ''OI MUCHIM'' (오ì´ë¬´ì¹¨)
- Koreaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-01-2022
Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!
Ingrediënten 4 personen
2 komkommers (snijd ze in dunne schijfjes)*
2 tl grof zeezout*
1½ el (Wang) Koreaanse rode peperpoeder*
1 tl rijstazijn*
1 tl geroosterde sesamzaden*
1 teentje knoflook (fijngesneden)*
1 tl sesamolie*
1 el suiker*
Voor extra pittigheid voeg 1 el gojuchang toe*
Bereidingswijze
-Bestrooi de schijfjes komkommers met 2 theelepels zout, schep ze even om en zet ze opzij gedurende 20 à 30 minuten.
-Dep de schijfjes droog met keukenpapier.
-Mix de rode pepervlokken, de rijstazijn, de sesamzaden, het knoflook, de sesamolie en de suiker in een kom.
-Voeg vervolgens de komkommers erbij.
-Zet ze eerst even in de koelkast alvorens je ze serveert.
Bron
amazing Oriental
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties