Roomsoep à la Du Barry
- Frans, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-01-2022
De lievelingssoep van de maîtresse van Lodewijk XV
Bereidingswijze
-Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de in stukken gesneden prei in. Laat 2 min. stoven.
-Bestrooi met de bloem en roer om.
-Voeg de kalfsfond en 600 ml water toe en doe er de in stukken gesneden bloemkool in.
-Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.
-Mix zeer fijn en zeef de soep (indien gewenst).
-Meng de eidooiers en de room in een soepterrine en roer er de hete soep door.
Dien onmiddellijk op, bestrooi met een weinig peterselie of kervelplukjes. Als garnituur kan u heel kleine gekookte bloemkoolroosjes apart houden.
Bron
Colruyt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties