Boerenkool ovenschotel met worst

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2022
  • Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

  • Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

  • Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

  • Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

  • Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

  • Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

  • Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

  • Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

  • Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

  • Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

    Boerenkool ovenschotel met worst

Boerenkoolstamppot komt bij ons elke winter regelmatig op tafel. Maar soms wil ik wel weer eens wat anders dan steeds dezelfde stamppot. Zo kwam ik op deze ovenschotel met nagenoeg dezelfde ingrediënten.
Ook is het makkelijk om een dubbele hoeveelheid stamppot voor 2 dagen te maken  want dat gaat met dezelfde moeite. Je kunt dan ook heel makkelijk de 2e dag deze ovenschotel maken. Zo heb je tenminste nog een beetje variatie.

TIP: Je kunt in plaats van rookworst ook (gebakken) verse worst of knakworsten gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 750 gram (kruimige) aardappelen
- 300 gram gesneden boerenkool
- 1 ui
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 1 rookworst
- 100 gram geraspte kaas
- scheutje melk
- klontje boter
- 1 el mosterd
- 1 el (of meer) kruidenroomkaas
- peper, zout en nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de boerenkool met de aardappelen gaar en giet ze af, laat ze eventjes uitdampen.
- Voeg boter, melk, mosterd, kruidenroomkaas, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp alles fijn.
- Bak in een ander pannetje de spekreepjes met de gesnipperde uien en voeg dit daarna toe aan het geheel. Schep alles goed door elkaar.
- Doe alles in een ovenschaal en verdeel de in plakjes gesneden rookworst eroverheen.
- Strooi de kaas erover en zet de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Als je een koude stamppot gebruikt (2e dag) laat de schaal dan 10-15 minuten langer in de oven staan of verwarm de stamppot eerst in de magnetron.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten