Spinaziesoep met hartige wentelteefjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2022
  • Spinaziesoep met hartige wentelteefjes

    Spinaziesoep met hartige wentelteefjes

    Spinaziesoep met hartige wentelteefjes

Heb je al eens hartige wentelteefjes gegeten? Ontdek ze in dit recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bos bosuitjes
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
400 g gewassen spinazie
1 groentebouillonblokje
200 ml houdbare slagroom
80 g Parmezaanse kaas
2 volkorenbaguettes (pak)
2 eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng 1 L water aan de kook. Houd 1 bosuitje apart en snijd de rest in stukken van 4 cm. Verhit 2 el olie in een soeppan en bak de bosui 5 min. Snijd intussen de knoflook fijn. Voeg na 5 min. de knoflook toe aan de bosui en bak 1 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schenk er het kokende water bij en voeg het bouillonblokje toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Klop intussen de eieren met 150 ml slagroom in een diep bord los. Rasp de kaas fijn en roer door het ei-roommengsel. Breng op smaak. Snijd elke baguette in 4 lange schuine repen. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan. Wentel 4 sneetjes brood door het eimengsel en bak in 6 min. rondom knapperig. Maak er zo nog 4.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak. Snijd het apart gehouden bosuitje in zo dun mogelijke schuine ringetjes. Verdeel de soep over 4 kommen en besprenkel met de rest van de slagroom. Garneer de soep met de ringetjes bosui en serveer met de hartige wentelteefjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten