Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2022
  • Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

  • Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

  • Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

  • Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

  • Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

  • Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

  • Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

  • Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

    Kazige Kipfilet met Kastanjechampignons uit de Oven.....

Snel en smakelijk uit de oven en helemaal voor te bereiden. Ook lekker met een stevige snee boerenbrood en een bakje rauwkost voor de nodige vitamientjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kipfilets van 100-125 gram
¼ tl knoflookpoeder
¼  tl gerookt paprikapoeder
½  tl gedroogde oregano
250 gram kastanjechampignons - in plakjes
ui - in halve ringen
1 teentje knoflook - fijngehakt
1/2 el olijfolie
1/4 el bloem
125  ml paddenstoelenbouillon
15  gr Grana Padana ( Parmezaan of Pecorino) - geraspt
50  gr mozzarella - geraspt
peper en zout
klontje roomboter zonder zout
verse blad peterselie - fijngehakt ter garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan en ovenschaal, snijplank en mes

Bereidingswijze

Wrijf de kipfilets in met gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder , de oregano en peper en zout naar smaak. Bak de filets aan alle kanten snel bruin en leg ze in een dun met olie ingewreven ovenschaal.

Fruit de ui ringen , champignons en de knoflook in het aanhangende vet in dezelfde pan in enkele minuten bruin . Leg dit mengsel op en om de filets in de ovenschaal.

Verwarm de olie in dezelfde pan en bak de bloem lichtbruin. Voeg de paddenstoelenbouillon toe en klop tot een mooie gebonden saus.

Giet de saus over de kip en de groente. Bestrooi met de beide soorten kaas en laat alles in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden de oven 15 minuten garen. Garneer de schotel met de gesnipperde peterselie.

Bron

Ohmyfoodness eigen tekst en foto's kleine aanpassing

Serveertip

Lekker met gebakken rijst en een bakje rauwkost.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten