Japanse koolpannenkoeken

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2022
  • Japanse koolpannenkoeken

    Japanse koolpannenkoeken

    Japanse koolpannenkoeken

Ga je witte kool klaarmaken en ben je op zoek naar een lekker recept? Deze Japanse witte kool-pannenkoeken met champignons zijn hemels lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g zelfrijzend bakmeel
50 g misopasta (bakje à 300 g , Saitaku)
4 eieren
300 g gesneden witte kool
0,5 bosje bosui
250 g kastanjechampignons
3 el zonnebloemolie
4 el gezouten edamame mix
2 el sushigember (Saitaku)
1 el smokey sriracha hot chilli sauce
2 el mayonaise
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe het bakmeel en de misopasta in een kom. Voeg al roerend met een garde 150 ml water toe. Roer tot een glad beslag.
-Voeg de eieren toe en roer glad.
-Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de witte en lichtgroene ringetjes toe aan het beslag, samen met de witte kool.
-Snijd de champignons in plakjes.
-Verhit in een wok 1 el olie en roerbak de champignons 5 min. op hoog vuur. Verhit in 2 koekenpannen elk een ½ el olie en schep in elke pan ¼ van het beslag. Bak de pannenkoeken in 5-6 min. gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 2 pannenkoeken.
-Leg de pannenkoeken op 4 borden en verdeel er de gebakken champignons over. Verdeel de edamame mix over de pannenkoeken, samen met de sushigember en de rest van de bosuiringetjes.
-Besprenkel de pannenkoeken met de sriracha.
-Maak de mayonaise wat dunner door er 2 tl water door te mengen. Besprenkel er de pannenkoeken mee en serveer.

Bron

jumbo

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten