Rijst voor bij Mexicaanse gerechten

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2022
  • Rijst voor bij Mexicaanse gerechten

    Rijst voor bij Mexicaanse gerechten

    Rijst voor bij Mexicaanse gerechten

Om te serveren bij Mexicaanse maaltijden. Het is heerlijk luchtig en heeft precies de juiste hoeveelheid tomaat, knoflook en jalapenosmaak. Zoveel lekkerder dan verpakte rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g langkorrelige witte rijst
1 tomaat, klokhuis eruit gehaald en in blokjes gesneden
1 jalapeno, zonder zaadjes en grof gehakt
1 teen knoflook, grof gehakt
1,5 tl zout
1/4 tl peper
35 cl kippenbouillon
3 el extra vergine olijfolie
1,5 el tomatenpuree
2 el fijngehakte verse koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de rijst in een fijne zeef en spoel goed af met koud water. Schud om water kwijt te raken. Opzij zetten.
-Doe de tomaat, jalapeno, knoflook, zout en peper in een keukenmachine. Verwerk gedurende 30 seconden of tot een gladde massa.
-Breng het mengsel over in een grote vloeibare maatbeker en voeg voldoende kippenbouillon en zet opzij
-Verhit olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg rijst toe en kook en roer 2 minuten.
-Voeg tomatenpuree toe en kook en roer 1 minuut.
-Voeg het kippenbouillonmengsel toe en breng aan de kook. Roer, doe de deksel erop en zet het vuur laag. Kook gedurende 20 minuten.
-Haal van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
-Roer de koriander erdoor en serveer.

Bron

spicy southern kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten