Rijst voor bij Mexicaanse gerechten
- Amerikaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 19-01-2022
Om te serveren bij Mexicaanse maaltijden. Het is heerlijk luchtig en heeft precies de juiste hoeveelheid tomaat, knoflook en jalapenosmaak. Zoveel lekkerder dan verpakte rijst.
Ingrediënten 4 personen
300 g langkorrelige witte rijst1 tomaat, klokhuis eruit gehaald en in blokjes gesneden
1 jalapeno, zonder zaadjes en grof gehakt
1 teen knoflook, grof gehakt
1,5 tl zout
1/4 tl peper
35 cl kippenbouillon
3 el extra vergine olijfolie
1,5 el tomatenpuree
2 el fijngehakte verse koriander
Bereidingswijze
-Doe de rijst in een fijne zeef en spoel goed af met koud water. Schud om water kwijt te raken. Opzij zetten.
-Doe de tomaat, jalapeno, knoflook, zout en peper in een keukenmachine. Verwerk gedurende 30 seconden of tot een gladde massa.
-Breng het mengsel over in een grote vloeibare maatbeker en voeg voldoende kippenbouillon en zet opzij
-Verhit olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg rijst toe en kook en roer 2 minuten.
-Voeg tomatenpuree toe en kook en roer 1 minuut.
-Voeg het kippenbouillonmengsel toe en breng aan de kook. Roer, doe de deksel erop en zet het vuur laag. Kook gedurende 20 minuten.
-Haal van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
-Roer de koriander erdoor en serveer.
Bron
spicy southern kitchen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties