Aardappelsoep van Angela Merkel
- Duits, Soep
- 20-30 min.
Ik had al een tijdje in mijn hoofd om een keertje een Duitse aardappelsoep te maken en toen ik dit recept tegen kwam vond ik het wel een uitdaging om deze een keertje te proberen.
Al is er dan nagenoeg niks over het privéleven van Angela Merkel bekend toch leuk om dan dit recept van haar aardappelsoep te ontdekken. Het schijnt dat ze aardappelen zelf verbouwd en dat ze voor de juiste textuur de soep fijnstampt met een aardappelstamper.
Ingrediënten 6 recipe.people
- 1½ kilo aardappelen- 200 gram doorregen spek, in reepjes
- 3 middelgrote uien, plakjes
- 1 flinke tl marjolein of oregano
- 300 gram soepgroente; 1 wortel, 1 prei, 50 gram (blad)selderij
- 1½ liter runderbouillon
- zout
- peper
- peterselie (die had ik niet dus heb ik die weggelaten)
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd die in grove dobbelstenen. Doe de bouillon in een ruime (soep)pan, voeg de aardappelen en grof gesneden soepgroente toe. Aan de kook brengen, in ongeveer 10 minuten op laag vuur gaar koken. Afgieten, vocht bewaren. Stamp de aardappelen fijn en voeg het vocht toe.
- Doe het spek in een pan. Op laag vuur uitbakken en de uien en 1 flinke theelepel marjolein toevoegen. Bak de uien glazig. Roer spek en uien door de aardappelsoep. Op smaak brengen met zout en peper (en garneren met fijngesneden peterselie).
Bron
Aristocraten & Recepten/Angela Merkel