Tomaten-avocadosalade met pesto en rode ui
- Internationaal, Salade
- 0-10 min.
- Geplaatst op 18-01-2022
Deze avocado-tometensalade heb je in een mum van tijd gemaakt. Zorg dat je een lekkere rijpe avocado hebt (Hass). Die zijn eigenlijk altijd goed. Gebruik een lekkere rijpe vleestomaat. De Coeur de Boeff is een heerlijke tomaat. Met deze salade krijg je weer zin in het voorjaar.
Ingrediënten 2 personen
1 grote rijpe vleestomaat (Coeur du Boeff), in kleine plakjes1 rijpe avocado, in stukjes
1 kleine rode ui, fijngesneden
Dressing:
1 eetlepel basilicumpesto
3 eetlepels goede, lekkere olijfolie
1 eetlepel (rode) wijnazijn
Zout, peper
½ eetlepel vloeibare honing
Benodigdheden
schaalkommetje voor de dressing
Bereidingswijze
Verdeel de tomaten, avocado en ui over een schaal.
Klop een dressing van de pesto, azijn, olijfolie, zout, peper en honing.
Verdeel de dressing over de tomaten, avocado en ui.
Serveertip
Heerlijke lunch-salade.
Laatste reacties
Dit houden we er in,makkelijk en heerlijk
Gisteren bij een lunch weer gemaakt. De salade was in een oogwenk verdwenen. Viel dus erg in de smaak.