Goed gekruide vegetarische goulash met paddenstoelen en linzen

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2022
  • Goed gekruide vegetarische goulash met paddenstoelen en linzen

    Goed gekruide vegetarische goulash met paddenstoelen en linzen

    Goed gekruide vegetarische goulash met paddenstoelen en linzen

Onze "vegetarische" nicht kwam logeren met een vriendin die wel vlees eet. Dus maakte ik goulash met vlees en zonder vlees. Bij het proeven van mijn vegetarische goulash kwam ik tot de ontdekking dat die wel heel lekker smaakte. Echt een eye-opener. De linzen zitten in deze "goulash" niet alleen voor de eiwitten maar ook om de goulash te binden. Wij - ook niet-vegetariërs - hebben hiervan gesmuld. Want er moest natuurlijk geproefd worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eetlepels zonnebloemolie
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 winterpeen (plm. 100gram) in kleine blokjes
50 gram knolselderij, in kleine blokjes
1 paprika, in kleine stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
½ blikje (plm. 200 gram) tomatenblokjes
1/8 liter droge rode wijn
1 groentebouillontablet
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder mild
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 laurierblaadje
½ theelepel karwijzaad
2 theelepels gedroogde majoraan of oregano
1 klein blikje linzen (plm. 200 gram), afgespoeld en uitgelekt
125 gram shiitake, schoongemaakt in stukken
Worcestersaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan of braadpan met deksel
vergiet of zeef (afspoelen van de linzen)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan of braadpan.
Bak de ui en knoflook hierin glazig.
Voeg de winterpeen, knolselderij en paprika hieraan toe en bak dit plm. 5 minuten al omscheppend mee.
Bak het tomatenpuree ook even mee.
Voeg dan laurierblad, paprikapoeder(), karwijzaad, majoraan toe.
Blus af met de rode wijn en laat dit wat inkoken tot er bijna niets meer over is.
Voeg dan de tomatenblokjes, de linzen, verkruimelde bouillontablet en 200 ml water hieraan toe.
Breng alles zachtjes aan de kook. Zet een deksel op de pan en stoof de goulash ongeveer 45 minuten.
Roer de stoofpot regelmatig door. 
Mocht het iets te dik worden, voeg dan wat water toe.
Stoof de laatste 15 minuten de in stukken gesneden shiitake mee.
Proef !! en maak op smaak met peper, zout en een paar druppels worcestersaus.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen, pasta, spätzle, rijst, aardappelpuree.

Laatste reacties

essorka avatar
essorka 29-01-2022

Door de enthousiaste inleiding heb ik meteen maar de dubbele hoeveelheid gemaakt van dit recept toen ik het wilde uitproberen voor mijn vegetarisch etende kleindochter terwijl ik voor de vleeseters aan tafel erwtensoep op het menu had staan. Wat een gezonde en lekkere pot was het. Als ik iets nieuws probeer, is altijd na de maaltijd de vraag wat ik met het recept moet doen maar op deze vraag kwam meteen een spontaan: “deze moet je bewaren oma want het is echt super lekker”. Het is wel even wat snijwerk maar dan heb je ook een hele lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan. Ik heb hem geserveerd met spaghettini en dat was een prima combinatie. Ik heb hem een dag van tevoren gemaakt en dat kwam de smaak zelfs nog ten goede. Hier kun je mee voor de dag komen en ook bij ons aan tafel smulde iedereen uiteindelijk mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten