Mac and Cheese Soep

  • Amerikaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2022
  • Mac and Cheese Soep

    Mac and Cheese Soep

    Mac and Cheese Soep

'Mac en cheese soep' is romig en cheesy, net als mac en kaas en als je een liefhebber bent van mac en kaas (wie niet?), zal deze soep zeker een favoriet worden. Een warme kom van deze soep is de perfecte afsluiter van een herfst- of winterdag.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 kopjes ongekookte kleine pastaschelpen
4 eetlepels boter
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
3 eetlepels bloem
2 kopjes kippenbouillon of groentebouillon
2 kopjes melk
800 g in blokjes gesneden Velveeta ( amerikaanse smeltkaas)
200 g geraspte cheddar
1 theelepel mosterd
1 theelepel Worcestershiresaus
1/2 theelepel knoflookzout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1/8 theelepel cayennepeper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de pastaschelpen al dente in gezouten water. Ze koken iets meer in de soep en absorberen er vocht uit, dus pas op dat ze niet te gaar worden.
-Smelt boter in een grote pan. Voeg bleekselderij en ui toe en kook tot de bleekselderij zacht is.
-Strooi bloem over selderij en ui. Roer het door de boter en kook 1 minuut.
-Klop geleidelijk de kippenbouillon en melk erdoor. Breng aan de kook. Voeg droge mosterd, Worcestershire-saus, knoflookzout, zwarte peper en cayennepeper toe. Blijf sudderen tot het wat dikker wordt.
-Voeg blokjes Velveeta toe en roer tot het gesmolten is.
-Haal van het vuur en roer de cheddar kaas erdoor.

Bron

spicy southern kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten