Gevulde paprika's met paddestoelen

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2022

Uit de Volkskarnt

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
• 6 rode puntpaprika's
• 300 g oesterzwammen
• Olijfolie
• 2 sjalotjes, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, gesnipperd
• 300 g witte rijst, gekookt
• scheut rode wijn
• paar eetl. Groentebouillon
• paar takjes tijm, oregano, basilicum, naar smaak, fijngehakt
• 300 g spinazie, grof gesneden
• Tomatensaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spoel de puntpaprikas af en dep ze droog. Snijd bij de steel een kapje van de paprikas en laat ze verder heel. Haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Veeg de oesterzwammen schoon. Scheur de paddestoelen in reepjes en bak ze kort in een koekenpan in een scheut olijfolie tot ze net beginnen te slinken. Haal ze uit de pan en zet ze weg.
Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Doe nog een scheut olie in een wat ruimere koekenpan of braadpan en fruit hierin sjalotjes en knoflook. Maak de gekookte rijst los met een vork, voeg toe aan de sjalotjes en laat al roerend meebakken. Voeg indien nodig een scheutje bouillon of wijn toe. Roer de kruiden erdoor. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken. Zet het vuur uit, roer de paddestoelen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikas met de rijst en paddestoelen. Leg ze in een ovenschaal en bak circa 20 minuten in de oven.
Serveer de saus over of bij de paprikas en eet met een royale salade.

Bron

Volkskrant

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten