Maaltijdsoep met vaste vis en chorizo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2022
  • Maaltijdsoep met vaste vis en chorizo

    Maaltijdsoep met vaste vis en chorizo

    Maaltijdsoep met vaste vis en chorizo

=18pxPure comfortfood, lekker en makkelijk te bereiden .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g vaste vis (wit) ( Kabeljauw, koolvis, tilapia en pangasius )
150 g chorizoworst
2 wortelen2
200 g vastkokende aardappel
2 sjalotten
2 knoflook teentjes
salieblaadje
2 el tomatenpuree (blik)
12 cl droge witte wijn
50 cl visfond
400 g tomatenpassata
2 el citroensap
4 el zure room
suiker
1 el bloem
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schraap de wortelen, schil de aardappelen en pel de sjalot en knoflook. Snij in plakjes en stoof aan in olie. Lepel er de tomatenpuree bij en roer goed los. Blus met de wijn en de visfond, voeg de tomatenpassata toe en laat 15 minuten pruttelen.
2 Spoel de vis en snij in hapklare stukken. Kruid met peper en zout en wentel door de bloem. Bak de vis in 4 à 5 minuten goudbruin aan beide kanten. Snij de worst in plakjes en bak in een pan apart.
3 Breng de soep op smaak met citroen- sap, ‘n snuifje suiker, peper en zout. Serveer in kommetjes en lepel er de gebakken vis en chorizoworst en een beetje zure room bij. Geef er nog salie bij.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten